Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@17:26:10 GMT

ناگفته های یک دانشمند هسته‌ای ایران

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۰۴۹۹۵

ناگفته های یک دانشمند هسته‌ای ایران

سالگرد شهادت شهید هسته‌ای شهید مجید شهریاری، روز مجلس موضوعات اصلی برنامه رادیویی امروز صبح پارسی بود.

در این برنامه سید محمودرضا آقامیری از دوستان شهید شهریاری و رئیس دانشکده مهندسی هسته ای و روح الله متفکر آزاد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی حضور داشتند. 

در بخش اول گفت و گو آقامیری گفت: آذرماه برای ما ماه عجیبی است که دو نفر از بهترین دوستمان را در ماه آذر از دست دادیم در سال 89 شهید شهریاری و در سال گذشته نیز شهید فخری زاده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهید شهریاری عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه شهید بهشتی بودند و بیش از 10 سال با او همکار و هم رشته بودم.

وی تصریح کرد: او در سن 44 سالگی پروفسوری خود در این رشته را دریافت کرد و دانشجویان او هنوز هم دارند بهترین مقالات هسته ای را می نویسند و تا چهار سال بعد از شهادتش هنوز هم مقالاتش چاپ می شد. ارتباط خوبی با دانشجویانش داشت و تعهد زیادی به تدریسش داشت و در معلمی کم نمی گذاشت. در علم داشتن یکی از بهترین ها بود اما در خارج از کشور تحصیل نکرد با اینکه شرایطش را داشت.

دوست صمیمی شهید شهریاری درباره ابعاد شخصیتی این شهید افزود: در سطح جهان از بسیاری از افراد بزرگ بالاتر بود و در کدنویسی بهترین بود حتی از خارج از کشور درخصوص کدنویسی از او سوال می کردند. او رئیس گروه کاربرد پرتو بود که این گروه را که نشان می دهد صنعت هسته ای ما صلح آمیز است شهید شهریاری به وجود آورد. او جزو نخبگانی بود که همه جا درخشیده است.

آقامیری بیان کرد: در زمانی که دانشجوی کارشناسی ارشد بود مسئول حل تمرین دانشجویان ارشد هم بود و تصمیم گرفت برای صنعت هسته ای ایران کاری بکند. ما از سال 94 ارتباط هسته ای مان با دنیا قطع شد و آنچه باعث شده امروز یک چرخه تولید سوخت تکمیل شده داشته باشیم حاصل نقش پررنگ شهید شهریاری در این عرصه است. در آینده تاریخ نام او جزو کسانی است که توانست این حقوق ملت ایران را درخصوص صنعت هسته ای از نظر علمی در تربیت نیروی انسانی به جایی برساند که امروز ما در بحث نیروی انسانی خودکفا هستیم.

وی ادامه داد: خدمات علمی و تسلط او در زمینه هسته ای این افتخارات را برایش به وجود آورد. شهید شهریاری مثل موم علوم هسته ای را در دست داشت و شاگرد پرور خوبی هم بود که به این موارد منجر شد و حتی در زندگی شخصی افراد هم درگیر بود. در شعر و شاعری و فلسفه هم دستی بر آتش داشت.

این دانشمند هسته ای اظهار داشت: دکتر شهریاری قابلیت رفاقت کردن زیاد داشت؛ شخصیتی بود که می توانم بگویم اصلا عصبانیتش را ندیدم و همیشه غضب خودش را فرو می برد. حتی یک بار که بر سر جذب مصاحبه دانشجویان دکتری یک نفر را رد کرده بودم و او عصبانی شده بود اصلا با من جدل نکرد فقط کیفش را برداشت و رفت. به علاوه بسیار شوخ طبع هم بود.

آقامیری گفت: شب قبل از ترورش به شوخی برای یکی از دوستان جوانمان به اسم آقای کمالی که تازه به جمع ما وارد شده بود تلقین می خواند و با او شوخی می کرد. واقعا جای او هنوز هم در دانشکده خالی است.

وی همچنین درباره شخصیت شهید فخری زاده نیز عنوان کرد: دکتر فخری زاده روحیه متفاوتی داشت در دوران لیسانس با او همکلاسی بودم و دوستی ما ادامه یافت؛ او خیلی عمیق به مشکلات و مسائلی که بر عهده او بود تفکر می کرد و در راستای حل کردنشان تلاش جدی و عمیق می کرد به همین دلیل در اکثر جنبه ها وارد شده و این اتفاقات آدم ها را ویژه می کند. شهدای ما وقتی می روند تازه ابعاد شخصیتی شان مشخص می شود و می فهمیم که چقدر انسان های شریفی بوده اند و ما از شخصیتشان استفاده کافی را نبرده ایم.

رئیس دانشکده مهندسی هسته ای افزود: دشمن فکر می کرد می تواند با ترور مسئله هسته ای را تعطیل کند اما همکاران ما بیشتر انگیزه گرفته و جدی تر شدند. وقتی دشمن به سراغ جوانان ما مثل احمدی روشن و رضایی نژاد رفت جوانان ما بیشتر از صنعت هسته ای استقبال کردند و جوانان زیادی وارد این گود شدند تا به آن مرحله برسند. فرزندان شهید شهریاری نیز الان جزو نوابغ هستند که این نابغه بودن را از پدر به ارث برده اند.

آقامیری اظهار داشت: وقت شهادت شهید شهریاری من دانشگاه بودم یکی از دوستان فکر می کرد برای من اتفاقی افتاده است بعد فکر کردیم دکتر عباسی شهید شده است اما عباسی گفت که شهریاری ترور شده است.

در بخش دوم گفت‌وگو متفکر آزاد گفت: در یک سال و نیم گذشته سعی کرده ایم بر اولویت های کشور که در ابتدای مجلس تعیین کردیم تمرکز کنیم و در صحبتی که با مقام معظم رهبری و نخبگان نیز در این زمینه مشورت هایی انجام دادیم و این اولویت ها را عموما در زمینه اقتصادی و معیشتی جمعبندی کردیم. مجلس در این یک سال و نیم توجه و تمرکز بر این اولویت ها داشته است.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون اساسی نمایندگی قائم به شخص است یعنی ما شاکله ای مثل دولت نداریم که رئیس جمهور بتواند به وزیر و معاونانش دستور دهد که کاری انجام شود؛ در مجلس 290 نماینده حضور دارد که هرکس می تواند خودش اقدام کند که کاری را انجام دهد و نمی توان گفت یک خط را در پیش می گیرد و این از حسن های مردم سالاری ما است اما این فهم عمومی در مجلس به وجود آمد که به جای پرداختن به مسائل حاشیه ای بر اولویت ها تمرکز کند. در دوره یک ساله ای که با دولت قبل هم پوشانی داشتیم دوران گذار را داشتیم سپری می کردیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود اینکه انتقادهای شدید به این دولت داشتیم اما در برخی موارد از جایگاه نظارتی مان استفاده می کردیم و برخی از ترک فعل ها را به قوه قضائیه معرفی کردیم اما به جای اینکه تمرکزمان را بر روی درگیری با دولت قبل بگذاریم قوانینی که برای دولت بعد باید تنظیم می کردیم را با دقت و جدیت دنبال کردیم تا وضعیت مردم را بهتر از قبل کنیم. چندین قانون پایه و مهم را در حوزه های جدی مثل مسکن تدوین کردیم که یکی از آن ها قانون مالیات بر خانه های خالی و سوداگری با قیمت ها از این طریق است. تولید چهار میلیون خانه مسکونی را به عنوان قانون جهش مسکن نیز تدوین کردیم.

متفکر آزاد اظهار داشت: در زمینه امینت غذایی و کشاورزی، در زمینه بازنویسی قانون دانش بنیان و اقتصاد آن را وارد شدیم که استفاده از ظرفیت بکر همسایه های ما در حوزه دانش بنیان می تواند فرصت بسیار مهمی برای جمهوری اسلامی باشد. از این طریق یک تهدید را به فرصت تبدیل می کنیم. در زمینه صدور مجوزهای کسب و کار تسهیلگری شده و انحصارشکنی نیز صورت دادیم. مجوزها را ثبت محور و تایید محور کرده ایم و اتلاف وقت مردم را در این زمینه مورد توجه جدی قرار داده ایم.

این نماینده مجلس بیان کرد: در زمینه بحث برانگیز جمعیت و خانواده ورود کردیم که 71 ماده دارد و بسیار قانون محکمی است و دغدغه آینده کشور را سعی کرده ایم در آن مورد توجه قرار دهیم اما فقط یک ماده بحث بر انگیز آن در سطح عمومی مطرح شد. اگر به این موضوع فکر نکنیم با بحران جدی جمعیتی و اقتصادی مواجه می شویم. /فارس

منبع: فردا

کلیدواژه: یک دانشمند هسته ای شهید شهریاری صنعت هسته ای اولویت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۴۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام حمید شهریاری در این دیدار طی سخنانی با تاکید براهمیت کشور هندوستان در اشاعه ادبیات وحدت و مقاومت، اظهار داشت: هر تحلیلی از هر منطقه‌ای در جهان هستی و در روزگار کنونی، نیازمند یک نگاه کلی به جغرافیای جهان و به خصوص جغرافیای سیاسی جهان است، بدون آنکه بدانیم در جهان کنونی چه اتفاقاتی رخ می‌دهد نمی‌توانیم محدوده جغرافیایی خود و محلی که فعالیت می‌کنیم را تشخیص دهیم.

وی افزود: نگاه کردن از بالا باعث می‌شود انسان دید کلی نسبت به مسائل پیرامون خود پیدا کند که سبب خواهد شد نسبت به تصمیمات خود دقت بیشتری داشته باشد، نکته دیگر این است که در وضعیت دنیای کنونی عده‌ای سرمایه دار به مانند قارون حاکم بر جهان هستند و قدرت و ثروت ظاهری جهان را در اختیار دارند؛ طبیعتاً دل مردمان عادی را به سمت خودشان جذب می‌کنند، این جذابیتی که براثر ثروت و قدرتی که استکبار جهانی دارد بر کسی پوشیده نیست و امروز آمال بسیاری است.

شهریاری اظهار داشت: یک زرق و برقی در دنیای استکبار وجود دارد که باعث جذب آنان می‌شود که البته امری عادی است؛ در مقابل عده قلیل و کمی هستند که معتقدند ثروت قارون و قدرت فرعون یک مسئله ظاهری و موقت است و قدرت و ثروت واقعی در ید الهی است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عدالت محوری را یک اصل دانست و تصریح کرد: این دو اعتقادی است که هر کدام، پیروان خاص خود را دارد، اما تکلیف چیست، معیارمان در ارزشگذاری و بالاترین ارزشی که باید در سخنرانی‌ها و توصیف و توضیحاتمان تاکید کنیم دوگانه‌ای است بین عدالت و ظلم؛ از بهشت و جهنم، اوصاف خداوند و اخلاق حسنه پیامبر (ص) سخن می‌گوئیم اما در حقیقت ارزشمندترین موضوعی که بر روی زمین باید بدان توجه نمود عدالت است.

وی گفت: اگر از نظر قدرت و ثروت در این صحنه بخواهیم با پول و قدرت ظاهری دنیا حرکت کنیم، شکست خواهیم خورد، باید معیاری داشته باشیم و اندیشه فاخر اسلامی را در دل این افرادی که دل به جایی دیگر بسته اند جذب کنیم تا برسد آن روزی که قارون‌ها شکست بخورند و همین‌ها که حمایت می‌کنند و ثروت قارون را دنبال می‌کنند، مشاهده کنند که قارون و ایادی‌اش در دل زمین فرو می‌روند و می‌گویند چه خوب شد که ما این مسیر را نرفتیم؛ لذا عدالت بدین معنا است که خون کسی بی گناه ریخته نشود.

شهریاری بیان داشت: طبیعی است که هر موجود زنده حق زندگی دارد و اگر این حق از او گرفته شود ظلم شده است و عدالت اقتضا می‌کند انسان‌ها زندگی کنند، حال از هر دین و مذهب هم باشد، تا شمشیر دست نگرفته و خون نریخته است کشتن او جایز نیست؛ لذا باید در دل جوان‌هایمان عدالت خواهی را زنده کنیم، البته معنای عدالت و ظلم را همه می‌دانند؛ زن و کودک فلسطین را به خاک و خون کشیدند اما افرادی که حتی مسلمان نیستند و از روی انسانیت و عدالت خواهی در آمریکا تجمعاتی بر حمایت از فلسطین برپا می‌کنند را همگان مشاهده می‌کنند، بنابراین آنچه که می‌تواند تمام اختلافات را حل کند، ادبیات عدالت محور است در این میان بالاترین ارزش آسمانی تقوا و بر روی زمین عدالت است و ضد آن ظلم.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در ادامه گفت: فرهنگ مقاومت در برابر ظلم هم یک وظیفه انسانی و هم یک وظیفه دینی و شرعی است که از امام حسین (ع) یاد گرفته ایم؛ باید ویژگی‌هایی که امام حسین (ع) در راه عدالت خواهی و مقابله با ظلم و مقاومت شهید شدند را گفت و این نوع ادبیات را باید تولید کرد.

وی افزود: در مقابل این ادبیات، استکبار جهانی به عنوان ظالم اصلی بر روی زمین است که به دنبال گسترش صفت اختلاف و جنگ میان شیعه و سنی و درگیری میان هندو و مسلمان در هندوستان می‌باشد و این ذات استکبار جهانی است که باید بدان توجه کرد.

شهریاری خاطر نشان کرد: اکنون توسط آمریکا ۳ پروژه اساسی در دنیا دنبال می‌شود، اول اسلام هراسی، که در هندوستان این مسئله را به خوبی مشاهده می‌کنید مانند ایجاد گروه داعش و قرآن سوزی، دوم پروژه شیعه هراسی است که اکنون نیز جریان دارد.

وی افزود: می‌گویند اگر حماس پیروز شده است به اتکای شیعه پیروز شده و نه به اتکای سران اهل سنت، این مسئله را تداوم راه شیعیان اعلام می‌کنند که در مقابل باید ادبیات عدالت خواهی و عدالت محور را تولید کرد و ترویج داد، لذا ادبیاتی که باید تولید شود، این است که پروژه شیعه سازی پروژه دشمن است، اگر عالم به سمت امام حسین (ع) گرویده می‌شود به دلیل عدالت خواهی و ظلم ستیزی او است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: پروژه سومی که استکبار تولید می‌کند، ایران هراسی است به مانند ضدیت با زبان فارسی؛ ایران هراسی در منطقه توسط دشمن به شدت دنبال می‌شود لذا باید مراقبت کنیم در مقابل این ادبیات دشمن بایستیم.

شهریاری ابراز داشت: هر کس در منطقه جغرافیایی خود باید ادبیات بومی خود را تولید کند و هندوستان کشوری بزرگ و با ایالت‌های مختلف است که ظرفیت بزرگی در این مسئله دارد و می‌تواند ادبیات ستیز با ظلم را ترویج و تولید کند.

وی در پایان با اشاره به اهمیت پروژه "آی محسن" و توجه جهان اسلام به این پروژه، تاکید کرد: پروژه آی محسن در مقابل پروژه‌های "ایران هراسی و اسلام هراسی " دنبال می‌شود که با حضور گروه‌های مختلف از کشورهای مختلف در ایران و بازدید از مناطق و مراکز معنوی کشور، بسیاری از شبهات برطرف می‌شود و می‌تواند در خنثی نمودن پروژه‌های دشمن کارآمد باشد و در قسمتی دیگر امکاناتی برای حمایت از ملت مظلوم غزه فراهم شده است.

کد خبر 6098309 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • فعالیت در زمینه گام دوم انقلاب؛ توقعی به جا از تهران تایمز است
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • تجمعات در آمریکا از روی انسانیت و عدالت خواهی است
  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد
  • پیشگامی ایران در زمینه دانش تالاسمی
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • بارش باران اخیر در پاوه از مرز ۱۰۰۰ میلی‌متر گذشت
  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم